Hopp til innholdet

Solcelleanlegg

På tide å tenke grønt?

Solenergi er den mest bærekraftige og tilgjengelige energikilden vi har. Den er også veldig fleksibel og kan brukes til nesten alt. Prisen på solceller blir rimeligere og rimeligere, og derfor er det nå flere norske bedrifter som installerer solcelleanlegg i sine næringsbygg. Det er også stor gevinst på å bytte til et solcelleanlegg, spesielt økonomisk.

Hva er et solcelleanlegg?

Et solcelleanlegg kan også kalles et solcellesystem og dette systemet består av mange solceller som blir koblet sammen. Solcellene sin oppgave er å konvertere solenergi til elektrisitet som kan benyttes i hele næringsbygget. Når solcelleanlegget har blitt installert blir det beskyttet av et solcellepanel som består blant annet av aluminiumsramme og beskyttelsesglass, og fungerer som et beskyttende lag for solcellene.

Hvordan virker en solcelle?

Det finnes ulike solceller, men de aller fleste er basert på grunnstoffet silisium. Silisium absorberer sollyset og sørger for at elektroner beveger seg ut i en elektrisk krets – når dette skjer produseres strøm. De ulike solcellene sender deretter strømmen til solcellepanelet som sender strømmen videre gjennom ledninger i bygget og gir elektrisitet til bygningen.

Hvor mye strøm produserer et solcelleanlegg?

Vi får ofte spørsmål om strømproduksjon, men hvor mye strøm et solcelleanlegg kan produsere varierer fra bygning til bygning. Det er ofte tre faktorer som avgjør produksjonspotensialet:
I de fleste tilfeller sparer man kr 0,60,- og opp til kr 3,50,- for hver kWh som produseres på taket. Et solcelleanlegg er en langsiktig investering som vil betale seg selv ned over tid og vil til slutt være nærmest gratis. Vi hjelper deg med å finne den mest økonomiske og bærekraftige løsningen for deg.

Hvor stort areal trenger man?

Det er ingen spesifikke begrensninger til hvor stort areal man trenger for å installere et solcelleanlegg. De fleste fasader og tak egner seg – det viktigste er hvor stor del av arealet som har sol på seg hele dagen.

Hvor lang tid tar det?

Det tar ikke mer enn et par uker å installere solceller i et næringsbygg, men det gjelder kun selve installasjonen. Det viktigste er prosjekteringen som blir gjort i forkant av installasjonen. Det er flere krav og forskrifter som skal følges, og formålet med installasjonen er at anlegget skal ha en lang levetid og produsere ren energi i mange år fremover.

Vi tar prosjekteringen seriøst og sørger for at du får den beste løsningen for deg.

Hva er de økonomiske fordelene?

Ingen nettleie og mindre behov for å kjøpe strøm. Når du generer din egen strøm gjennom et solcelleanlegg trenger du ikke lenger å betale nettleie eller offentlige avgifter på strøm.

Selg overskuddsstrømmen

Veldig mange strømleverandører tilbyr plusskundeavtaler for bedrifter som ønsker å selge overskuddstrømmen til dem. Det er derfor et stort inntjeningspotensial på strømmen du produserer.

Eiendomsverdien øker

I Norge blir det viktigere og viktigere å være en del av det grønne skiftet. Alle har blitt mer klimabevisste og dette gjelder også i eiendomsbransjen. I land hvor solcelleenergi har blitt benyttet lengre ser vi igjen og igjen at eiendomsprisene stiger i forbindelse med solcelleanlegg. I tillegg er det mange bedrifter er opptatt av sitt eget klimaavtrykk og ønsker derfor helst å leie lokaler i næringsbygg som er klimavennlige.

Velg en sertifisert elektroinstallatør til å gjøre jobben

Å gå over til et solcelleanlegg er en stor avgjørelse og en stor investering, og da er det spesielt viktig at jobben blir gjort riktig. Ikke bare selve installasjonen, men prosjekteringen i forkant. Vi er sertifiserte og kvalifiserte solcelleinstallatører og vi sørger for at det blir utført korrekt skilting, merking og dokumentasjonen av installasjonen.